KUSH JEMI NE

 

Shoqata “Ana e Malit” mban emrin e trevës autoktone shqiptare me të njëjtin emër të Komunës së Ulqinit dhe grumbullon rreth vehtes kryesisht bashkatdhetarë të ardhur në SHBA nga kjo trevë, të cilët kanë interes të përbashkët dhe qëllim kryesor që të ndihmojnë vendlindjen dhe atdheun, kurse në komunitetin ku jetojnë (New York, New Jersey etj.) të organizojnë në aspektin humanitar, kulturoro-argëtues dhe rekreativo-sportiv. Shoqata gjithashtu angazhohet për ruajtjen e gjuhës amtare, kultivimin e traditave kombëtare si dhe kremtimin e ngjarjeve dhe festave të rëndësishme të historisë sonë kombëtare.

AKTIVITETI I SHOQATES

MËSONI SHQIP

Shoqatat ofron mësim të gjuhës shqipe për fëmijët tan, të interesuarit duhet të kontaktojn Mina Salaj

Kostoja është $50

Mësimi fillon me 26 Janar në ora 9am -12pm

Adresa

High school  2
333 Midland Ave.
Staten Islan NY

MËSONI VALLËZIM

Shoqata ofron mësim të vallzimit tradicional të zonës së Anës Malit dhe valleve tjera tradicionale shqiptare

Të interesuarit duhet të kontaktojnë Mine Salaj

Kostoja është $50

Mësimi fillon me 26 Janar në ora 9am -12pm

Adresa

High school  2
333 Midland Ave.
Staten Islan NY

DITA E GRUAS

Të nderuar nëna, motra dhe bija shqiptare ju informojmë se Shoqata Shqiptaro Amerikane, Ana e Malit organizon një tubim festivë me rastin e Ditës së Gruas

Ditën e Shtunë 7 Mars

1:00 PM – 6:00PM

Çmimi i hyrjes është $100.00

Adresa 

RUSSO’S ON THE BAY
162-45 Cross Bay Blvd
Howard Beach, NY 11414

Për bileta kontaktoni:
Mina Salaj – 917 620-1063
Suada Kurti – 917 328-4007

KRYESIA E SHOQATËS

SAFET LLOLLA

SAFET LLOLLA

Kryetari

BILAL DEMIRI

BILAL DEMIRI

Nënkryetari

ARMEND TAGANI

ARMEND TAGANI

Sekretari

GENTI HOLLAJ

GENTI HOLLAJ

Arkatari

Bordi i Shoqatës

BESA KURTOVIQ – MIMOZA PALI – ELBAIDA ALOVIQ – REMZIJE ZAGA – SUADA KURTI – MINA SALAJ – ZIJA KRAJA – ALMIR MUSTAFA – HYSEN MEHMETI – MIRSAD CUCA – SAFET KALLABA

 Connect with Us – Lidhu me ne

twitter youtube facebook

LAJMET – NEWS
Cultural Dance Program

Cultural Dance Program

We are very excited to announce the continuation of our efforts in 2018.  Open to all Ana e Malit children Ages 5 to 18.  Practice every Sunday from 10am to 1pm.   Looking forward to welcoming back all our past participants and any new applicants interested in...

read more
Annual Assembly Meeting

Annual Assembly Meeting

You are cordially invited to participate in Ana e Malit Association’s Annual Meeting with the community, which will be held on Sunday, March 5, 2017, beginning at 10:00 AM, at: The Vanderbilt at South Beach – 300 Father Capodanno Blvd. Staten Island, NY 10305 – (Tel....

read more
Kuvendi Vjetor i Shoqatës

Kuvendi Vjetor i Shoqatës

Ftojmë pjesëtarët e komunitetin anamalas që të marrin pjesë në Kuvendin Vjetor të Shoqatës Shqiptaro- Amerikane ” Ana e Malit ” , i cili do të mbahet me 5 Mars 2017 , ditë e Dielë, duke filluar në ora 10:00 të paraditës, në lokalin: The Vanderbilt at South Beach – 300...

read more
Filloi manifestimi “DITA E SHEGES”

Filloi manifestimi “DITA E SHEGES”

Për të pestin vit me rradhë BKA organizoi manifestimin Dita e shegës.  Ky manifestim u mbajt në qendër të Katerkollës me prezantimin e stendave të produkteve vendase.  Në 10 stenda përvec shegës, u prezantuan edhe produkte të tjera të prodhuesve nga zona e Ulqinit,...

read more