Skënderbeu sa Shekspiri!?

Një shkrimtar bashkëkohor maqedonas shkruan një roman për Gjergj Kastriotin Derisa një grupacion në rritje i “intelektualëve” shqiptarë demonstron me vetëbesim gjithnjë e më të madh frymën “anti Skënderbej”-ane, shkrimtari maqedonas Dragi Mihajllovski për heroin e...

Ulqini në fotoaparatin e një austriaku

Albumi ka vlera njohëse, dikumentare, historike, sociale dhe urbanistike të qytetit. Fotografitë e tilla na shuajnë kureshtjen për ta njohur Ulqin para gjysëm shekulli, ashtu siç ishte me strukturën urbanistike, ndërtimet, pazarin, jetën sociale, përgjithësisht...

Çështja e dhimbshme çame

Libri “The Last Will”, ose “Amaneti i Fundit”,është një roman me element historikë,i bazuar në gjenecodin çam. Libri, “Amaneti i Fundit”, i Përparim Kapllanit mbi gjenocidin çam, duket se është i pari i këtij lloji në gjuhën anglisht, pasi në asnjë nga librat në...