Shkollë e unifikuar për mësimin e gjuhës shqipe

Në Ulqin u mbajt Seminari i Nëntë Mbarëkombëtar për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Diasporë Qëllimi i seminarit ishte të këmbehen praktikat më të mira të mësimdhënies për fëmijët shqiptarë në diasporë, krijimi i kontakteve reciproke ndërmjet mësimdhënësve kudo...

Simbol Kulturor i Ulqinit

Mysafirë të “Kalimerës Poetike” ishin shkrim- tari dhe publicisti shqiptar nga Maqedonia, Kim Mehmeti, shkrimtari slloven Slavko Pregl dhe shkrimtari që rrjedh nga trevat shqiptare në Mal të Zi, Mehmet Kraja, të cilëve iu kushtuan mbrëmje autoriale. Shoqata e...