Manifestim shumëdimensional me vlerë të lartë

Kryetari i Komunës së Plavës, Orhan Shahmanoviq, ka thënë se “Ditët e boronicës” është manifestim, i cili ka shënuar traditën e kësaj treve, ka krijuar brend të njohur në rajon dhe është bërë ngjarje me respekt, që është vlerësuar me çmimin “Oskar” për vitin 2012, si...

Shqiponja e botës pagane

Mosnjohja e kësaj historie nuk buron nga mungesa e dëshirës apo dashurisë së shqiptarëve për ta njohur atë, por nga një “krizë identiteti”, kur shqiptarët ende nuk e njohin historinë e të parëve të tyre. Që ta dishë ti – më tha profesori – shqiponja dykrenëshe i...

Sabri Salaj: Shasi – Park Arkeologjik

Të nderuar qytetar , ju falënderojmë për pjesëmarrjen në ciklin e parë  ,,Ta njohim tokën amë’’, e cila bëhet në kuadër të Ditës  së  Diasporës  këtu në Kalanë e Qytetit të Vjetër të Anës së Malit në  Shas. Integrimi i trashëgimisë kulturore në planifikimin urban dhe...