Malin e Zi e bëmë ne shqiptarët, pse?

Nga Fahri Xharra ”Ky popull asht bash ai populli i vogël shqiptar, aq pak i njohun dhe aq zi i gjykuem në Europë. I vjetër sa fosilet, sa stalaktitat e shpellave jehuese të maleve të veta vigane, dhe i lindun të thuesh prej vetë rrenjeve të vjetra, ai asht sot zot...

Nxjerrje në dritë e punës 50 vjeçare

Autori rrëfen në parathënie se ideja për hartimin e këtij libri, që unë po e quaj “leksikon biografik për ata që kontribuan në arsimin shqip në Mal të Zi”, me të dhënat elementare biografike dhe të karrierës profesionale të çdonjërit prej tyre i vegoi para mëse 50...