Faleminderit Aloshi, Brkani, Domnori… – Shkodranët dhe ulqinakët festojnë ndyshe Festën e Pavarësisë

Posted By: Zaim Halili

Activist i shoqatës, webmaster the web dizajner i faqës anaemalit.org Antar i shoqatës prej vitit 1995

Kategorija - Ana e Malit | Sport

Nje menyre te vecante kane gjetur 101 vrapues, ne kete date te pavaresise. Ata jane nisur nga bashkia e Shkodres, duke pershkuar 42 km, per te mberritur ne qytetin e Ulqinit. Enkas per kete aktivitet, kishin ardhur edhe shqiptare qe jetojne ne SHBA.

Nje maratone qe lidh dy qytete. 
Shkodranet e Ulqinakët, e kanë festuar ndryshe festën e pavarësisë.

Pas ngritjes së flamurit dhe ekzekutimit te hymnit kombëtar, 101 maratonist,aq sa vitet e pavaresise se shtetit shqiptar, nisen  Maratonen e Pavarësisë Shkodër-Ulqin, duke pershkuar 42 km.
Sporti thyen gjithe kufijte.

Esat Aloshi dhe Mike Berkani  nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës tregojne se kane ardhur enkas për të marrë pjesë në këtë maratone 35 studente nga universiteti i Shkodrës, 10 nga Mali i Zi, 10 nga Klubli i maratonsiteve të Tiranës u bene pjesëmarrës te kesaj maratone, organziuar nga bashkite e dy qyteteve..

Starti i Maratonës së Pavarësisë, ishte Bashkia e Shkodres, ndersa finishi, ajo e Ulqinit. /abc NEWS/

maratona_aloshi_brkani

 

Related posts

Cultural Dance Program

Cultural Dance Program

We are very excited to announce the continuation of our efforts in 2018.  Open to all Ana e Malit children Ages 5 to...