Dita e Verës në Elbasan: Tradita prezantohet me dy valle e një këng

Posted By: Zaim Halili

Activist i shoqatës, webmaster the web dizajner i faqës anaemalit.org Antar i shoqatës prej vitit 1995

Kategorija - Ana e Malit | Kulturë

10830900_715468278522289_6823144893089968921_o tradita_valleMë 14 Mars 2015, nën patronazhin e Bashkësisë së Elbasanit organizohet manifestimi gjithëpopullore  Dita e Verës. Për herë të parë në një manifestim të tillë merr pjesë SH.A. TRADITA nga Komuna e Ulqinit.

SH.A.TRADITA do prezantohet para publikut më dy koreografi , njëra më motive anamalëse,  tjera më motive mbarëkombëtare kurse kënga do këndohet nga studentja për Kanto në shkollën ,, Prenk Jakova ,, Shkodër, Egzona Salaj.

Manifestimi Dita e Verës është festë më origjinë pagane. Festimi kryhet në nderim të natyrës së bukur shqiptare dhe bimësisë që merr jetë në këtë datë. Tanimë kjo festë është bërë edhe ditë kombëtare pushimi. Shenja dalluese e këtij festimi është gatimi i ballokumeve.

Related posts

Cultural Dance Program

Cultural Dance Program

We are very excited to announce the continuation of our efforts in 2018.  Open to all Ana e Malit children Ages 5 to...