Edhe flamuri shqiptar në serialin “The Simpsons”

Posted By: Zaim Halili

Activist i shoqatës, webmaster the web dizajner i faqës anaemalit.org Antar i shoqatës prej vitit 1995

Kategorija - Kulturë

simpsons-albania

Në serialin e famshëm të animuar “The Simpson” është shfaqur edhe flamuri kuqezi.Në pjesën e 12 të sezonit të 22-të të këtij seriali ëhstë shfaqur për një del-egacion shqiptar me flamurin kuqezi.Delegacioni duket i veshur me veshjet tradicionale dhe shfaqet në minutën e dhjetë të filmit.Duket se skenaristi është njohës i mirë i veshjeve shqiptare ose të paktën e ka studiuar mirë para se ta zhvillonte pasi nuk ka bërë asnjë gabim.Filmi në fjalë trajton tema të ndryshme të jetës aktuale dhe dukurive të për-ditshme si dhe të klisheve që janë të njohura jo vetëm në shoqërinë amerikane por edhe më gjerë.Ky film serial u prodhua nga FOX (20th Century Fox) dhe filloi të transmetohej që prej vitit 1989 në kanalin FOX.Simpsons për herë të parë është prezantuar në Tracey Ullman Show me 48 mini-seria (Episoda të shkurta) të ndara në tre sezone. Prezantimi i fil-mit serial kishte aq sukses sa që televizioni i njohur FOX e ka vazhduar atë përgjatë 21 sezoneve tjera. Momen-talisht është duke transmetuar sezoni i 22-të

Marrë nga Koha Javore

Related posts

Cultural Dance Program

Cultural Dance Program

We are very excited to announce the continuation of our efforts in 2018.  Open to all Ana e Malit children Ages 5 to...