Informacione rreth objektit në SI – Shoqata Ana e Malit

Ana e Malit - Shoqata

Posted By: Zaim Halili

Activist i shoqatës, webmaster the web dizajner i faqës anaemalit.org Antar i shoqatës prej vitit 1995

Kryesia e shoqates Ana e Malit dhe bordi i saj moren një vendim që te inicohet mundësija e blerjes së një objekti të propozuar qe te shërbej nevojave te komunitetit ton ktu ne NY , NJ & CT.
Objekti ne fjal gjindet ne SI ne nji vend bukur mir t’pershtatshem per ndertimin e një Qendre te perbashket .
Shih me posht lokacjonin dhe objektin e propozuar:

https://www.zillow.com/homedetails/489-Midland-Ave-Staten-Island-NY-10306/2081524777_zpid/?utm_campaign=iosappmessage&utm_medium=referral&utm_source=txtshare

Inicjativa e Kryesis dhe bordit te Shoqates nuk ka se si ta realizoj kët ndermarrje pa ndihmen e domosdoshme nga komuniteti ,andaj jeni te thirrur per tu bashkangjit ksaj inicjative dhe te jepni kontributin tuaj me ndihm materiale e personale per ta bër të mundshme blerjen e objektit te cilin e kemi nxan ne nji çmim goxha te volitshem per lokacjonin ku gjindet $375.000
Objekti nuk është në nji gjendje renovimi por do jet e nevojshme per tu rrafshuar dhe te rindertohet objekt i ri sipas mundsive qe qyteti na lejon me shpres se $400.000 do mjaftojn per Rindertim , duke pas ne konsiderim se Ndermarrsit Ndertimor nga komuniteti do japin kontributin e tyre .
Pra me $800.000 te plotsohet ëndrra e kahmotshme në shërbim të së mirës së Përbashket dhe Rujtjes së Identitetit .
Është kontaktuar dhe konsultuar kryetari i Shoqates Ana e Malit zotri Safet Llolla me Avokatet dhe Arkitektin e propozuar nga nje ndermarres antar i komunitetit ton bisedimet jan ber per mundsit qe na ofron blerja e kti objekti .

Vizioni i kryesis për këtë inicjativ

Çka mund te presim nga kjo Qender :
Qendra do te jet Pikbashim vendtubim i Tegjithve nga krahinat tona : ULQINIT, KRAJËS e ANA E MALIT
Do të jet në dispozicjon Rinis / Fëmijve , nipave e mesave tona ku do u mundsohet aktivitete te ndryshme msimdhanse në :

 • Gjuh Shqipe shkrim/ lexim /letërsi /Histori
 • Ushtrime në Vallzim
 • Ushtrime me vegla instrumentale tradicjonale Shqiptare
 • Shfaqje dhe Koncerte
 • Mbremje Rinore
 • Tubime te zakonshme te perditshme

Per Prindërit Gjyshat e Gjyshet :

 • Klub vendtubues me nje kuzhin dhe aperitiv bar
 • Sall koference
 • Sall Vallzimi dhe msimdhanse
 • Librari
 • Zyra në shërbim të kumunitetit

Ta pyesim vehten
Duke grumbullu pasuri per vehte aq sa ke fat te grumbullojsh , a i shpëton dot Nipat e Mesat vet i vetmuar nga Asimilimi apo martesat me kombsi tjera , per mendimin tim JO , po nese bëhemi bashk Ne , dhe i udhzojm pasardhsit ton qe te bashkohen dhe te vazhdojn me aktivitet qe i ndergjegjsojn per rëndësin e ruajtjes së Identitetit të tyre kombtar , un dua të besoj se PO kjo do jet mbrojtje nga Tretja por si krypa në uj .
Ta pyesim veten si arrihet deri te Lumturia dhe Paqa shpirtnore ?!?
Një thënje e Urt thot se :
“Lumturia arrihet me shpejtsi marramendse duke Dhan nga vetja e jo duke marr veç per vete “
Vllezer e Motra
Zoti ju ruajt e ju begatoft juve dhe familjet e juaja jepni ne rrug te drejt ne rrugen e lumturis ton të përbashkët dhe te pasardhësve ton .

Ju lusim qe te kontiboni
Faleminderit

Njoftim
Per kontributet e mbledhura deri me tani shih më posht listen e Kontributorve :

1) Nail Çapriqi -$10.000 si dhe pullazin (roofing) e ka marrur obligim me kompanin e tijë “Benjamin roofing” si dhe $100.000 me kthim pa interes e kohë të limituar.

2) Sabri Gjoni-$10.000 si dhe $100.000 njëjtë me kthim …

3) Zamir Vejuka nga Shkodra $100.000 me kthim pa kohë të caktuar e interes si dhe një darkë për 100 vetë në njërin nga restoranet e tija në Manhattan nëse do të organizohemi për te mbledhe fonde aty

4) Miradin Gjoni-$5.000 si dhe një mbrëmje deri në 200 vetë në restoranin e tijë në Long Island për mbledje fondesh.

5) Hamdi Çapriqi -$15.000

6) Bari Ceka – $15.000

7) Dino Nela – $15.000

8) ISO Çapriqi -$10.000

9) Smajl & Bilal Demiri -$10.000

10) Selati Tula & Ramo Dabi- $10.000

11) Daut Gjoni-$5.000

12) Shoqata Kraja $5.000

13) Amir Suka-$4.000

Ali Kurti – $10.000
Safet Llolla – $5000
Niman Blakaj – $2000 (Kosovë)
Halit Shala – $1000 (Kosovë)
Hysen Ulaj – $1000 (Vuthaj)
Vehat Kastrati – $1000 (Kosovë)
Avdi Ulaj – $1000 (Vuthaj)
Rexhep Popi – $1000 (Krajë)
Agron Gjenashi-$1000 (Krajë)
Muhamet Nikezi$1000 (Krajë)
Naser Demiri – $ 500 (Krajë)
Osman Taipi – $1000
Ismet Kaleziqi – $1000
Safet Kallaba – $2000
Mirsad Cuca – $2000
Albina Demiri – $1000
Albin Demiri – $1000
Sefer Avdiu – $500
Suad Gjeka – $2000
Mehmet Shaptafa-$1000
Valdet Çobi – $2000
Naser Nika – $1000
Mirsad Holli- $500
Hysen Mehmedi-$2000
Mirsad Çapriqi- $500
Sabahudin Basri Cuca -$2000
Ramazan Çapriqi-1000
Senad Demiri – $1000
Sabri Kuqi – $2000 (Kaliforni)
Zijadin Demiri- $ 1000
Samir Shaptafa-$1000
Elvis Bisha- $500
Fatmir M. Demiri-$300
Fatmir Suka- $1000
Jemin Xh. Jahja-$1000
Zija Kraja – $500
Shaban Suka – $1000
Myrto Xh. Ramoja-$500 (Ulqin)
Mustaf Mehmedi -$1000
Ajet Alaj – $300
Ruzhdi Zaga- $1000
Bledar Kovaçi- $1000
Agron Ceka- $2000
Ruzhdi Pali- $2000
Latif Lleshi – $1000
Sedatin Braca- $1000
Kadri Braca- $1000
Allmir Mustafa – $2000
Mahir Ujkashi- $2000
Ismet Kurti- $2000
Agim Lunja – $1000
Nexhat Jahja – $1500
Gzim Haxhicani – $1000
Nadil Gjeloshi – $1000
Hidajet Kallaba- $500
Alban Mustafa – $1000
Qemal Dushku- $1000
Dul Perashi – $500- Krajë
Frasher Ulaj – $2500 – Vuthaj
Hidajet Mehmedi – $400
Agim Ceka- $2000
Gzim Kurti – $1000
Xhafer Shabani- $600
Ramazan Lluji – $1000
Arben Taipi – $1000
Fero Nimani- $1000
Mislim Nika- $1000
Agron Maxharri- $1000
Vehbi Mehmeti- $1000
Halil Seferi- $2000
Faik Çapriqi- $500
Ramazan Kovaçi- $1000
Meho Muslija- $2000
Fatmir “F” Sella- $1000
Tahir Zekaj – $200 Istog
Hajredin Kovaçi- $200 Draginë
Genc Alaj- $500
Samir Ibroçi – $1000
Ismet Gjeka- $1000
Fitim Ahmeti- $1000 Prishtinë
Jenus Lulanaj- $500 Dinoshë
Arben Gjoni- $1000
Fadil Lika- $1000 Krajë

Artikulli I gazetës Bota Sot rreth kësaj iniciative

https://www.botasot.info/amerika-diaspora/1604943/shoqata-ana-e-malit-ne-new-york-mblodhi-510-mije-dollare-per-qendren-kulturore/?fbclid=IwAR00dPE0h7jY_7xc1jJkGhyTn7G94JnVwePOEWAOoR0_jiMJAZF_y7vgo40

Related posts

Cultural Dance Program

Cultural Dance Program

We are very excited to announce the continuation of our efforts in 2018.  Open to all Ana e Malit children Ages 5 to...