Interpretime letrare

Mbi librin e dr. Gani Karamanagës “Udhëtimi i një mjeku” Vepra “Udhëtimi i një mjeku” ndërtohet mbi kujtimet, si formë e shkrimeve personale, shkrime këto që shpeshherë tentojnë të ngrihen në autobiografi e romane personale, që e kushtëzojnë dhe krijimin e identitetit...

Përkrahëse e kauzës shqiptare

Në 70-vjetorin e vdekjes së Edith Durhamit Pasi u njoh në mënyrë të përafërt me popullin tonë, ajo u bë jo vetëm dashamire e shpirtit dhe e kulturës së tij, jo vetëm një përshkruese dhe studiuese e traditave dhe e ngjarjeve të tij, jo vetëm një zëdhënëse e të drejtave...

Noli dhe roli i tij në diplomaci

Dyzet e nëntë vjetë më parë, më 13 mars, 1965 ndërroi jetë në shtetin Florida të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, shqiptaro-amerikani i madh, Peshkop Fan Noli, ndërsa 15 Marsi shënon përvjetorin e normalizimit të marrëdhënjeve diplomatike midis Shteteve të Bashkuara...

Reflektimi i burgut në poezi

Hajredin Kovaçi – përfaqësues i poezisë së burgut të shqiptarët në Mal të Zi (1)  Akti i memorizimit të kujtesës sonë shoqërore ndaj rrebesheve të kohës së burgosjes së fjalës së lirë, që reflekton sot në poezi, duke e ri sjellë atë edhe njëherë në kujtesë, nga...