Shoqata Ana e Malit ka inicuar grumbullimin e ndihmës për bashkëvendasit tanë në Anën e Malit me qëllim të lehtësimit të situatës së krijuar me rastin e COVID-19.

Qëllimi i kësaj ësht që të ndihmojmë ato individ apo familje në Anën e Malit që gjindën në situat të rënd ekonomike si pasoj e pandemisë.

KUSH JEMI NE

 

Shoqata “Ana e Malit” mban emrin e trevës autoktone shqiptare me të njëjtin emër të Komunës së Ulqinit dhe grumbullon rreth vehtes kryesisht bashkatdhetarë të ardhur në SHBA nga kjo trevë, të cilët kanë interes të përbashkët dhe qëllim kryesor që të ndihmojnë vendlindjen dhe atdheun, kurse në komunitetin ku jetojnë (New York, New Jersey etj.) të organizojnë në aspektin humanitar, kulturoro-argëtues dhe rekreativo-sportiv. Shoqata gjithashtu angazhohet për ruajtjen e gjuhës amtare, kultivimin e traditave kombëtare si dhe kremtimin e ngjarjeve dhe festave të rëndësishme të historisë sonë kombëtare.

AKTIVITETI I SHOQATES

MËSONI SHQIP

Shoqatat ofron mësim të gjuhës shqipe për fëmijët tan, të interesuarit duhet të kontaktojn Mina Salaj

Kostoja është $50

Mësimi fillon me 26 Janar në ora 9am -12pm

Adresa

High school  2
333 Midland Ave.
Staten Islan NY

MËSONI VALLËZIM

Shoqata ofron mësim të vallzimit tradicional të zonës së Anës Malit dhe valleve tjera tradicionale shqiptare

Të interesuarit duhet të kontaktojnë Mine Salaj

Kostoja është $50

Mësimi fillon me 26 Janar në ora 9am -12pm

Adresa

High school  2
333 Midland Ave.
Staten Islan NY

DITA E GRUAS

Të nderuar nëna, motra dhe bija shqiptare ju informojmë se Shoqata Shqiptaro Amerikane, Ana e Malit organizon një tubim festivë me rastin e Ditës së Gruas

Ditën e Shtunë 7 Mars

1:00 PM – 6:00PM

Çmimi i hyrjes është $100.00

Adresa 

RUSSO’S ON THE BAY
162-45 Cross Bay Blvd
Howard Beach, NY 11414

Për bileta kontaktoni:
Mina Salaj – 917 620-1063
Suada Kurti – 917 328-4007

KRYESIA E SHOQATËS

SAFET LLOLLA

SAFET LLOLLA

Kryetari

BILAL DEMIRI

BILAL DEMIRI

Nënkryetari

ARMEND TAGANI

ARMEND TAGANI

Sekretari

GENTI HOLLAJ

GENTI HOLLAJ

Arkatari

Bordi i Shoqatës

BESA KURTOVIQ – MIMOZA PALI – ELBAIDA ALOVIQ – REMZIJE ZAGA – SUADA KURTI – MINA SALAJ – ZIJA KRAJA – ALMIR MUSTAFA – HYSEN MEHMETI – MIRSAD CUCA – SAFET KALLABA

 Connect with Us – Lidhu me ne

twitter youtube facebook

LAJMET – NEWS
Me Maraton, për atdhe e komb

Me Maraton, për atdhe e komb

Këtë 28 Nëntor do të zhvillohet edicioni i pestë i Maratonës së Pavarësisë, Ulqin - Shkodër. Si filloj ky aktivietet i garës së vrapimit i cili tashmë po bëhet tradicional ? Bashkatdhetari Esat Aloshi i cili jeton disa dekada në Nju Jork, me rastin e 100-vjetorit të...

read more
Shoqata "Ana e Malit" në NY, zgjedh Kryesinë e re

Shoqata "Ana e Malit" në NY, zgjedh Kryesinë e re

Të Dielën,me 21 Shkurt 2016 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Shoqatës "Ana e Malit" në NY. Bordi i ri drejtues do të ketë 15 anëtarë. Për shkak të kontinuitetit të punës, pesë anëtarë do të jenë nga Bordi i mandatit të kaluar, dhe dhjetë anëtarë të rinj, prej të cilëve pesë...

read more
Lajmërim

Lajmërim

Lajmërojmë komunitetin tonë se Kuvendi Zgjedhor i Shoqatës Shqiptaro- Amerikane " Ana e Malit " do të mbahet ditën e Dielë, me 21 Shkurt 2016, në ora 11:00 të paraditës, në lokalin " Brook Catering Hall " i cili gjindet në adresën: 29 Brook St. Staten Island , NY...

read more
SHKODËR – ULQIN, MARATONA E PAVARËSISË 2015

SHKODËR – ULQIN, MARATONA E PAVARËSISË 2015

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi, si zakonisht, organizon një sërë aktivitetesh me rastin e Ditës së Flamurit Kombëtar, 28 Nëntorit. Edhe këtë vit, më 28.11.2015, Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve, në bashkëpunim me Komunën e Ulqinit dhe Bashkinë e Shkodrës,...

read more
Ana e Malit si poligon për kusurimet politike

Ana e Malit si poligon për kusurimet politike

Me afrimin e fundvitit afrohet ngadalë edhe periudha e festave, periudhë e cila për ne shqiptarët rastësisht fillon pothuajse në një kohë të përafërt me atë amerikane. Gjersa ato merren me zgjedhjen e kostumeve për Halloween, ne fillojmë përgaditjet për festën më të...

read more